Top

Vasastan

4 förslag på hotell i Vasastan

Best Western Time Hotell

Best Western är välkända för devisen att erbjuda ”mycket boende för pengarna” och Best Western Time Hotell i Vasastan i Stockholm är definitivt inget undantag. Här kan du bo såväl billigt som bekvämt.
Pris: från 744 kr
Läs mer

Wasa Park Hotell

Ett personligt och gemytligt pensionat i en charmig byggnad från 20-talet med centralt läge. Ett stenkast från T-banan på Sankt Eriksplan och med intim närhet till Vasaparken är det här ett perfekt boende för utflykter över hela Stockholm.
Pris: från 670 kr
Läs mer

Sheraton Stockholm Hotell

Fem stjärnor innebär höga krav på standard och service. Sheraton är hotellet som infriar dem alla. Läget kan bäst beskrivas som utmärkt. Nära Mälarens svall, 300 meter från Centralstationen och 10 minuters promenad till Gamla Stan.
Pris: från 1270 kr
Läs mer

Vanadis Hotell

Hotell Vanadis är ett utmärkt val för dig som letar efter ett billigt hotell i Stockholm, men samtidigt vill ha ett centralt utgångsläge.
Pris: från 593 kr
Läs mer

Historia & sevärdheter

”Norr om Norrmalm” är den geografiska platsen för Vasastan i Stockholm, en del av huvudstaden som bebyggdes omkring förra sekelskiftet.

Man brukar lite skämtsamt säga bland Stockholmarna att i på Norrmalm så arbetar eller roar man sig, men i Vasastan bor man. De flesta hyresrätter i Vasastan har numera blivit bostadsrätter och vid Norra stationsområdet byggs ett helt nytt område med integrerade arbetsplatser och bostäder.

Hur Vasastan fick sitt namn är alltjämt inte ordentligt utrett, kanske är det efter Vasagatan – vilken dock inte går riktigt ändå fram till Vasastan. Vasagatan är alltså inte en del av Vasastan. Helt säkert är dock att Vasastan blev en egen stadsdel 1926 efter att tidigare ha varit en del av Norrmalm.


Gamla Observatoriet

I stockholms gamla observatorium, invigt 1753 och ritat av Carl Hårleman, bedrev man fram till 1930 frekvent forskning inom meteorologi, geografi och astronomi. På den tiden var också Observatoriet, precis som namnet avslöjar, centrum för flera viktiga samhällsfunktioner. Redan tre år efter det att anläggningen togs i drift började man läsa av Stockholmstemperaturen och nollmeridianen. Läs mer om Gamla Observatoriet


Stadsbiblioteket

Hjärnan bakom vackra Stadsbiblioteket i Stockholm var arkitekt Gunnar Asplund och kreationen står forfarande som ett de bästa och mest tydliga exempel på svensk tjugotalsklassicism, internationellt omnämnd som ”Swedish Grace”. Stadsbiblioteket invigdes 1928 och har sedan dess varit en välbesökt kulturell inrättning i huvudstaden, uppskattad av såväl bok-som konstälskare. Läs mer om Stadsbiblioteket


Strindbergsmuseet Blå Tornet

Blå Tornet är förstås känt som bostaden för författaren August Strindberg, som bodde sina sista fyra år i livet här. Strindberg var för övrigt en högst mobil herre, bara i Stockholm bodde han i över 20 olika lägenheten genom åren, men Blå Tornet i Vasastan är den enda som bevarats för eftervärlden att beskåda. Jugendhuset där Blå Tornet är inhyst byggdes 1907 och var för tiden modern, men saknade kök. Dagens Strindbergmuseum öppnades för allmänheten 1973 och innefattar en rekonstruktion av Strindbergs bostad. Läs mer om Strindbergsmuseet Blå Tornet


Karta


Visa större karta

Powered by WordPress. Designed by WooThemes