Top

Hornsgatan

Detta är en av Stockholms mest välkända gator, över 2 kilometer lång och kantad av populära affärer som sträcker sig från Slussen till Hornstull. Den historiska anledningen bakom den ”raka” gatan rent praktiskt. I början av 1900-talet hade nämligen spårvagnarna stora problem med att orka ta sig uppför den branta backen, varför man 1901 bestämde sig för att spränga bort berget bredvid Hornsgatan. Sålunda blev nya Horngatan en rak sträcka. ”Dauerska gården”, känt för att vara Bellmans födelseplats försvann vid denna omläggning, men Hornsgatspuckeln trädde istället fram mitt emot Maria Magdalena Kyrka. På kyrkogården vilar flera välkända skalder, som Lasse Lucidor, Erik Johan Stagnelius och Evert Taube.

Idag är Hornsgatspuckeln ett välbesökt mål för turister såväl som Stockholmare. Här tallar vi om en synnerligen unik stadsmiljö med ett otal K-märkta byggnader och smala gränder. Men området är även känt för sina många och populära konstgallerier.

Karta Hornsgatan


Visa större karta

Fler platser i närheten av Hornsgatan

Hotell nära Horngatan

Hotel Hornsgatan

Det hörs på namnet är det här hotellet ligger mitt i prick för dig som vill ha närhet till Hornsgatan på Söder. Det här är tillika ett litet, familjeägt hotell med 20 rum. Pris: från 581 kr
Läs mer

Powered by WordPress. Designed by WooThemes