Top

Gamla stan i Stockholm

3 hotell i Gamla stan + 1 hotell i närheten

Victory Hotell

Exklusivt, modernt och mysigt är tre ord för att beskriva Victory Hotel. Men enbart ord gör inte denna facilitet belägen i hjärtat av Gamla Stan rättvisa. Victory Hotel är ett boende som ska upplevas.
Pris: från 1384 kr
Läs mer

Lady Hamilton Hotel

Att boka rum på Lady Hamilton Hotell är mer än bara ett boende. Det är också en förflyttning till ett historiskt Stockholm, inrett i en smakfull blandning av charmiga antikviteter, marina dekorationer och pittoresk allmoge.
Pris: från 1185 kr
Läs mer

Hotell Lord Nelson

Det finns många goda argument att välja Hotell Lord Nelson om du ska besöka Stockholm. Läget är förstås ett av dessa. På Hotell Lord Nelson bor du så centralt som det bara är fysiskt möjligt, mitt i Gamla Stan.
Pris: från 1271 kr
Läs mer

Hotell Anno 1647

Du har kanske redan gissat vilket år som grunden till det här hotellet byggdes? Precis. 1647. Stilen på hotellet skulle vi vilja omnämna som ”postmodernt mys”…
Pris: från 581 kr
Läs mer

Gamla Stans Historia

Under en väldigt lång tid, flera hundra år, är Gamla Stans historia detsamma som Stockholms historia. Under seklerna har denna synnerligen utmejslade och tydliga stadskärna haft många olika namn, den har inte alltid hetat Gamla Stan. Här är några av varianterna: staden, Stadsholmen, Staden mellan broarna; det är faktiskt först 1980 som namnet Gamla Stan blir etablerat.

Ett flertal bränder har härjat i stadsdelen och från 1400-talets början lagstadgade man därför att byggnaderna endast skulle uppföras i sten. Det är också därför som man fortfarande kan finna spår av gamla medeltida hus i gamla källare, och att så många charmiga, anrika krogar ligger några trappor ner.

På 1600-talet förändras Sverige i grunden, vi blir en stormakt och därmed ställs också nya krav på att huvudstaden ska reflektera denna ”storhet”. Pampiga palats byggs på Riddarholmen och i Gamla stan. 1697 brinner slottet Tre kronor ner och ett nytt byggs som står klart 1754. På 1800-talet byggs gatljus i stadsdelen och under det kommande seklet byggs slussen, tunnelbanen dras fram under och bredvid Gamla Stan.

I nutid är förstås största delarna av Gamla stan K-märkta och har tillika blivit en av Stockholms absolut mest populära platser att besöka. Förutom Kungliga Slottet finns här 10 museum, 250 butiker, ett hundratal restauranger, massor av barer, kaféer och pubar – samt cirka 10 hotell.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes