Top

Djurgården

2 topphotell på Djurgården

Hotell Skeppsholmen

Det är definitivt ingen överdrift att kalla Hotell Skeppsholmen för en veritabel hotellpärla. Läget är naturskönt och vackert på härliga Djurgården, samtidigt som det aldrig är långt till city.
Pris: från 1602 kr
Läs mer

Scandic Hasselbacken

Elegant och vackert med tydliga remniscenser från ett kungligt Djurgården är ett högst adekvat omdöme om Scandic Hasselbacken. Här bor du i en charmant miljö omgiven av lika dela antika möbler, kristallkronor såsom moderna faciliteter.
Pris: från 1478 kr
Läs mer

Historia, platser och sevärdheter

Precis som namnet ponerar var Djurgården förr i tiden kungliga jaktmarker. I modern tid förknippar vi dock denna fantastiskt vackra plats på jorden med huvudstadens nöjen. En del menar att Djurgården är Stockholms motsvarighet till Central Park eller Hyde Park, men vi vill påstå att Djurgården har sin egen särart, inte minst så vackert inrammad av Mälarens vågor och siluetten av Stockholm city. På Djurgården finns mycket att hitta på. Förutom Gröna Lund, Skansen och Vasamuseet ligger här massor av andra museer, sevärdheter och restauranger. Numera är Djurgården också en del av Ekoparken. Egentligen behöver man inte göra så mycket på Djurgården – det räcker långt med att bara ta en promenad och njuta av de underbara omgivningarna!


Gröna Lund

”Grönan” är Sveriges första och därmed äldsta Tivoli, invigt 1883 med sin alltjämt bärande slogan som platsen för ”Karuseller och andra Nöjesanordningar”. Det finns många anledningar att besöka Gröna Lund. Förutom det fantastiska läget på Djurgården, och den unika inramningen av klassisk och anrik Tivolicharm, huserar ”Grönan” massvis av roliga faciliteter. Läs mer om Gröna Lund


Skansen

De allra flesta svenskar förknippar numera säkerligen Skansen i Stockholm med omåttligt populära TV-programmet Allsång på Skansen, som sänds från Sollidenscenen på sommaren, men också som platsen för det tradiotionella nyårsfirandet med Tennysons ”Nyårsklockan” (”ring klocka ring”). Men Skansen är förstås mer än så; framförallt är det världens äldsta museum, invigt redan 1891 med målsättning att visa hur människor bott och verkat i Sverige. Läs mer om Skansen.


Vasamuseet

Vasa är världens enda intakta 1600-tals skepp och på Vasamuseet finns bland annat 700 skulpturer och ornament att beskåda, men också snidade ekfigurer och annat vackert. Det är något djupt paradoxalt med Regelskeppet Vasa. Å ena sidan representerar det ett stort fiasko och extremt misslyckande. Å andra sidan något fantastiskt. Läs mer om Vasamuseet.


Karta


Visa större karta

Powered by WordPress. Designed by WooThemes